donderdag 25 juni 201510-15 rode aardappeltjes, evt gehalveerd
2 eetlepels  olijfolie
2 zeebaarzen, schoongemaakt
rasp van 1 limoen, daarna in plakjes gesneden
1 theelepel venkelzaad
140 gram  chorizo, vel verwijderd en klein gesneden
75 ml droge witte wijn
200 gram  doperwten, ontdooit
400 gram  tuinbonen, ontdooit
1 klein bosje peterselie, fijngehakt

Directions:

1. Doe de aardappeltjes in een pan met koud, gezouten water. Bang aan de kook en laat ca 10 minuten koken, of tot de aardappeltjes net gaar zijn. Verwarm de oven voor tot 180C. Giet de aardappeltjes af, doe ze in een grotte rooster schaal, en meng 1 eetlepel olie en wat zout en peper erdoor. rooster ca 15 minuten.

2. Snij de vis enkele keren in. Wrijf de resterende olie, de limoen rasp, venkelzaad en wat peper en zout in de gemaakte snede en holte van de vis. Als de aardappeltjes zijn geroosterd, haal dan de schaal uit de oven, en maak ruimte voor de vis in de schaal. Leg wat plakjes limoen in de holte van de vis. Strooi de chorizo over de aardappeltjes en giet de wijn erover. Zet de schaal nog 15 minuten in de oven.

3. Controleer of de vis gaar is- het vlees zou makkelijk opzij geduwd kunnen worden met een mes.  Strooi de doperwten en tuinbonen rond de vis, en meng door de aardappeltjes en chorizo. Zet de schaal nog ca 2 minuten terug in de oven. Bestrooi met de peterselie voor het serveren.Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten