dinsdag 23 juni 2015



Gegratineerde Hardgekookte Eieren

Recipe By: Onbekend
Serving Size: 3

Summary: 



6 eieren (op kamertemperatuur)

Bechamelsaus:
30 grams boter
30 grams bloem
50 cl melk
40 grams gruyere
zout
peper



Ingredients:

6 eieren (op kamertemperatuur)
Bechamelsaus:
30 gram  boter
30 gram  bloem
50 cl  melk
40 gram  gruyere
zout
peper

Directions:

1. Leg de eieren in een pan met koudwater met wat zout en breng langzaam aan de kook. Kook 10 minuten. Giet af en laat schrikken onder de koude kraan zodat u ze makkelijk kunt pellen.

2. Bechamelsaus: smelt de boter op laag vuur en voeg vervolgens de bloem toe. Klop even met een garde tot het mengsel schuimig is. Voeg dan in een keer de koude melk toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Roer tot de saus dik wordt. Laat nog 10 minuten op heel laag vuur doorkoken.

3. Zet de oven, of nog beter de grill aan. Schenk de helft van de saus in een ovenschaaltje . Pel de eieren, snijd doormidden en leg op de saus. Bedek ook met een laag saus, strooi de geraspte gruyere erover en gratineer ca 5 minuten onder de grill in de oven.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten