woensdag 3 juni 2015





hoofdgerecht voor 4 personen:

50 gram  boter
2 dikke uien, grofgesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
800 gram  rundersukade, in blokjes van 2-3 cm, op kamertemperatuur
2 paprika’s, in reepjes
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 eetlepel milde paprikapoeder
2 theelepels karwijzaad
25 gram  bloem
1 blik gepelde tomaten (à 400 g)
1 rundvleesbouillontablet
1 laurierblad
1 bekertje zure room (125 g)
2 eetlepels peterselie, fijngesneden
1 (volkoren) stokbrood

Directions:

1.  Smelt in een braadpan de boter. Bak de ui met de knoflook 3-4 min. Schep het vlees, liefst in 2 delen, erdoor en bak 4-5 min. mee, tot het net mooi kleurt. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min. Schep het paprikapoeder, karwijzaad en de bloem erdoor en bak 2 min. totdat de bloem volledig is opgenomen.

2. Voeg de gepelde tomaten uit blik toe aan het vlees en druk ze met een spatel klein.Vul het blik met warm water en voeg met het bouillontablet en laurierblad toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag. Stoof de goulash afgedekt in 2-2½ uur zachtjes gaar. Roer goed af en toe.

3. Breng de goulash op smaak met zout en peper. Bestrooi met de peterselie en serveer met een flinke lepel zure room en het brood.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten