maandag 22 juni 2015




Deze vriendelijke rijstschotel uit de hautes-pyrenees is een vereenvoudige vorm van paella. Hij is makkelijk te maken en de zoete en nootachtige aroma's vullen de lucht met heerlijke zuidelijke geuren van hete olijfolie en gebakken knoflook.

voor 4 personen


Ingredients:

3 eetlepels olijfolie
1 small maiskip, in 8 stukken gesneden
1 rode ui, grof gesneden
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
120 gram  zuurkoolspek of pancetta, in reepjes
1 rode paprika; geroosterd, ontveld en in reepjes
120 gram  chorizo, in plakjes
1/2 theelepel chilivlokken
225 Spaanse of Camarque-rijst of arborio
500 ml kippenbouillon
12 zwarte olijven
zeezout
versgemalen zwarte peper



Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan of paella-pan. Bak hierin de stukken kip mooi goudbruin en leg ze dan apart op een bord. Zet het vuur lager, doe ui, knoflook en spekreepjes in de pan en bak ze zachtjes in dezelfde olie. Voeg, als alles zacht en transparant is, paprika en chorizo toe, samen met de stukken kip. Strooi er de pepervlokken over en kruid goed. Bak 5 minuten en doe er dan de rijst bij en roer tussen de stukken kip tot hij glanst van de olie. Giet er tot slotte de bouillon bij, doe een deksel op de pan en laat 20-30 minuten sudderen of tot het vocht min of meer is geabsoorbeerd en de rijst gaar is. Leg de zwarte olijven boven op en laat voor het serveren een paar minuten rusten. 

Bron: Saveurs

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten