donderdag 4 september 2014Voor ca 4 personen:
 
1 ui
1 tenen knoflook
1 laurierblaadje
3 kruidnagels
400 gram  riblappen
2 eetlepels bloem
zonnebloemolie
330 ml bier (kan vervangen worden door water)
1 runderbouillonblokje
2 eetlepels rode wijnazijn
1 plak  ontbijtkoek
800 gram  aardappels
1 rode kool
1 kaneelstokje
2 eetlepels bosvruchten jam
zout
versgemalen peper
1 appel

 
1. De hachee: Pel de ui, halveer en snipper 1 helft fijn. Pel en hak de knoflook. Prik het laurierblaadje vast op de halve ui met de kruidnagels. Snijd het vlees in blokjes. Breng op smaak met zout en peper. Hussel de vleesblokjes door de bloem. Verwarm een braadpan en verhit de olie. Voeg de blokjes vlees toe en bak het vlees rondom bruin. Voeg de uien en knoflook toe. Blus met bier en een halve liter water. (Indien geen bier dan 0,8 liter water) Voeg de halve ui met laurierblaadje toe. Leg de deksel op de pan en laat het vlees op laag vuur circa 3 uur zachtjes gaar stoven en roer af en toe door. Voeg na circa 30 minuten het bouillonblokje en de azijn toe. Haal de deksel dan van de pan, zodat de saus kan indampen. Breek de ontbijtkoek in blokjes en roer door de saus. Verwijder de halve ui met laurierblaadje. Breng het geheel op smaak met peper.

2. De aardappels: Breng een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.

3. De rode kool: Halveer de rode kool en verwijder de stronk. Snijd de kool zo fijn mogelijk. Rasp de appel fijn tot het klokhuis. Pel de rode ui en snipper fijn. Breng de rode kool met een bodempje water, appel, ui en kaneelstokje, peper en zout aan de kook in een pan. Leg de deksel op de pan en stoof de rode kool in ca 25 minuten gaar. Breng op smaak met de bosvruchtenjam.
 

Uit programma: De Makkelijke Maaltijd
Recept van: Rudolph van Veen

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten