dinsdag 16 september 2014


 
Voor 4-6 personen
 
1 bosje lente uitjes
1,4 kg lamsvlees (van de schouder) in blokjes
1 eetlepel bloem
80 gram  gezouten boter
2 tenen knoflook, ongepeld
100 ml droge witte wijn
1 klein bouqet garni ( tijm, laurier en rozemarijn)
150 gram  sperziebonen
150 gram  peultjes
200 gram  vers gedopte erwtjes
1 bundel groen asperges
100 gram  vers gedopte tuinbonen
1 bosje kervel, fijngeknipt
Zout
Peper, versgemalen

 
1. Maak de lente uitjes schoon en snijd ze in de lengte door als ze vrij dik zijn.laat er 4 cm loof aan zitten. Bestuif het lamsvlees met de bloem.

2. Smelt de helft van de boter in de gietijzeren pan en laat de lente uitjes daarin op laag vuur 5 minuten lichtbruin worde. Haal ze uit de pan, voeg de rest van de boter toe en leg het vlees daarin. Braad het rondom goudbruin, doe de lente uitjes er weer bij en voeg de ongepelde knoflook en wijn toe. Laat alles 5 minuten koken tot de alcohol is verdampt. Voeg dan het bouqet garni en zout en peper toe. Leg het deksel op de pan en smoor alles 1 uur en 30 minuten.

3. Bereid ondertussen de groenten voor; was ze haal de sperziebonen en peultjes af en snijd de asperges bij zodat je slechts 4 cm met de aspergepunt overhoudt. Leg na 1 uur en 10 minuten de sperziebonen en doperwtjes op het vlees in de braadpan.

4. Leg het deksel er weer op en voeg na 10 minuten de peultjes, asperges en tuinbonen toe, voeg na nog eens 10 minuten de kervel toe. Meng alles, proef of er nog zout en peper bij moet en dien op.

5. (als je weinig tijd hebt, kun je ook diepvriesgroenten gebruiken. Die hebben echter minder smaak. Je kunt dit gerecht ook maken met lamsvlees van de hals, dat goedkoper is en zeker zo lekker, want dat is meer doorregen vlees.)

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten