woensdag 24 september 2014


Voor 4 personen:

25 gram  boter
3 kleine sjalotjes, fijngesneden
1 theelepel pimenton, ( dulce type)
3 tenen knoflook, 2 gepled en 1 fijngesneden
2 eetlepels droge sherry
50 gram  verse broodkruimels
300 gram  varkensgehakt
1 eidooier
50 ml olijfolie, om te bakken
300 gram  chorizo, verse
300 gram  inktvis, schoongemaakt en in ringen gesneden
100 ml droge witte wijn
300 gram  tomaten passata
400 gram  mosselen of vongole
1 handje  platte peterselie, grof gehakt
extra vierge olijfolie, om te besprenkelen


1. Smelt de boter in een zware pan, bak de sjalotjes in ca 5 minuten zacht. Voeg de paprika en geplette knoflook toe en laat 1 minuut meebakken, tot de paprika gebint te geuren. Giet de sherry erbij, giet het geheel dan in een kom met de broodkruimels. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
 

2. Voeg het gehakt en de eierdooier toe aan de kom en meng goed. Vorm tot 18 gehaktballetjes. Veeg de pan schoon, en ze op medium hoog vuur en voeg de olie toe. Bak de balletjes gehakt in ca 5 minuten lichtbruin, haal ze uit de pan, maar laat de olie in de pan achter. Bak de in plakken gesneden chorizo samen met de knoflook even aan. Voeg de inktvis toe en laat even mee bakken. Giet de wijn erbij en schraap de evt aanbaksel los van de bodem. Giet de tomaat erbij en breng opnieuw aan de kook, voeg de gehaktballetjes en de schelpen toe. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat ca 5 minuten gaar stoven. Besprenkel met wat platte peterselie, besprenkel met wat extra olijfolie en serveer met krokant witbrood.




Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten