vrijdag 12 september 2014



Voor 4 personen:
 
75 ml teriyaki saus
2 eetlepels heldere honing
1 eetlepel japanse sojasaus
4 kipfilets
bosuitjes
1 eetlepel plantaardige olie
 
1.  Als u houten spiesjes gebruikt, wel ze dan 20 minuten in water. Verhit de grill tot hoog, en bekleed een bakplaat met folie.

2. Meng de teriyakisaus met de honing en sojasaus. Voeg de kipstukjes toe en meng goed. Verdeel de kipstukjes op de spiesjes. Verdeel de spiesjes op de bakplaat en grill de spiesjes ca 15 minuten, draai halverwege en bestrijk ze nog een keer met de saus.

3. Verhit ondertussen de grillpan tot heet. Meng de bosuitjes met wat olie en wat zout en peper, grill ze in de pan ca 3-4 minuten tot ze een mooi grill randje hebben, serveer met de spiesjes

 
Komkommer en koriander salade

1 rode peper,ontzaad en fijngehakt
50 gram stemgember, met 1 eetlepels sap
rasp en sap van 2 limoenen
4 eetlepels olijfolie
1 komkommer
70 gram gemengde sla
1 klein handje koriander; fijngehakt
1 klein handje munt; fijngehakt
 
Meng de chilipeper, gember en het sap, limoenrasp en sap, olijfolie in een kom tot een dressing .Rasp met een dun schiller lange repen van de komkommer, verwijder het evt zaad.Doe de komkommer repen, de gemengde sla en de dressing in een kom en serveer.


Lekker met Komkommer en koriander salade & Kokos limoenrijst
-----


Kokos & limoen rijst

250 gram jasmijn of basmati rijst
5 eetlepels kokos
rasp en sap van 1 limoen
klein handje koriander; grof gehakt

Kook de rijst volgens de instrukties op het pak. Voeg de kokos 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Meng de limoenrasp en sap en koriander erdoor. serveer direct


Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten