zaterdag 6 september 2014


 
 

1 rode ui, in 8 partjes gesneden
300 grams gemengde groenten zoals:, wortelen, pastinaak en pompoen; in stukken van 3cm gesneden
1 kleine aardappel, in stukken van 2 cm gesneden
2 tenen knoflook
1 eetlepel Rash-el hanout
1 1/2 eetlepels olijfolie
1,5 liter warme groentenbouillon
6 eetlepels griekse yoghurt 0% vet, om erbij te serveren
1 eetlepel verse mint, fijngehakt; om erbij te serveren

 
1. Verwarm de oven voor op 180C. Doe alle groenten en knoflookin een ovenvaste schaal. Bestrooi met rash-el hanout en wat zout en peper, besprenkel met de olijfolie, meng even door en rooster ca 30-35 minuten (draai de groenten halverwege om), of tot ze goudbruin zijn geworden een beetje beginnen te karameliseren.

2. Doe de groenten over in een grote pan, giet de warme bouillon erbij en laat ca 5 minuten stoven. Pureer de soep met een staafmixer tot een smeuig mengsel. Serveer met een lepel yoghurt en wat fijngesneden mint

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten