woensdag 24 september 2014


Voor 4 personen:

4 x 100 gram  zalmfilets

Marinade:
2 theelepels lichte sojasaus
2 cm gemberwortel, geschild en fijngeraspt
1 teen knoflook, fijngehakt
2 eetlepels limoensap
1 theelepel sesamolie

Voor de roergebakken noedels:
85 gram  dunne rijstnoedels
2 theelepels zonnebloemolie
1 theelepel sesamolie
1 bosui, fijngehakt
1 teen knoflook
1/2 rode chilipeper, ontzaad en fijngehakt
2 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt
100 gram  sugarsnaps
100 gram  paksoy
1 rode paprika, klein gesneden
1 theelepel lichte sojasaus
1 theelepel Thaise vissaus
Sap van 1/2 limoen
1 eetlepel fijngehakte koriander


1. Maak de marinade door alle ingrediënten goed te mengen. Doe de zalmfilets in een kom en giet de marinade erover, draai de via om en dek af met plasticfolie en laat tenminste 10 minuten marineren.

2. Kook ondertussen de noedels volgens instructies van het pak, laat uitlekken en spoel goed af met koud water.

3.  Verhit een pan met anti-aanbaklaag. Voeg de zalmfilets toe met het vel naar beneden, en laat ca.3 minuten krokant worden, draai om als het vel krokant is, en laat nog ca 3 minuten bakken. Voeg net voor de via klaar is de resterende marinade toe en laat ca 20 seconden bubbelen. Haal de pan van het vuur en dek af met aluminiumfolie.

4.  Verhit de zonnebloemolie en de sesamolie in een wok. Voeg de bosui, chilipeper en gember toe, roerbak ca 1 minuut. Voeg dan de sugarsnaps, paksoy en paprika toe. Roerbak ca 1-3 minuten of tot de groenten beetgaar is. Voeg de noedels toe, meng voorzichtig, voeg de sojasaus en vissaus en limoensap toe, meng goed tot de noedels goed warm zijn geworden.

5.  Haal de wok van het vuur en verdeel over vier kommen. Leg op elke kom een hoop noedels een zalmfilet, besprenkel met koriander en serveer direct.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten