maandag 22 december 2014


Chocolademousse (uit: "Lekker zonder koemelk" van Erica Schot : koemelk- en lactosevrij)

50 ml soja melk
150 gram pure chocolade; klein gehakt
250 ml soja slagroom

Verhit op laag vuur de sojamelk in een pan, en smelt hierin de chocolade. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Klop de soja slagroom stijf (ongeveer 2 minuten op hoge stand). Spatel de helft van de slagroom door het chocolade mengsel.
Meng dan het chocolademengsel door de andere helft van de slagroom.
Zet in de koelkast en laat 2 uur opstijven tot een chocolademousse.
Schep bolletjes met een lepel of spuit met spuitzak in dessertglaasjes. Garneer met een beetje soja slagroom of geraspte chocolade.

Wij gebruikten in plaats van alleen pure chocolade, een 100 gram pure chocolade met munt en 50 gram pure chocolade. En meteen na bereiding hebben we de mousse verdeeld over de dessertglaasjes en gegarneerd met de soja slagroom. De mousse heeft een nachtje overnacht in de koelkast.

Onze bevinding: heel smakelijk, zacht en romig, zeker niet te zoet, en de munt gaf er een sjiek smaakje aan. Eenvoudige en smakelijke aanrader!

Bon appetite

Met dank aan: Erica Schot

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten