donderdag 11 december 2014



 
1 aubergine, grof gesneden
1 eetlepel olijfolie, plus wat extra
2 kleine poussins
1/4 eetlepel allspice, plus wat extra
2 laurierblaadjes
1 ui, gehalveerd en fijngesneden
100 grams bamati rijst
2 eetlepels pijnboompitten
1/2 theelepel gemalen kaneel
good pinch of ground cloves
200 ml kippenbouillon
2 eetlepels krenten
1 flinke tomaat, klein gesneden
1 eetlepel fijngehakte verse mint
1 eetlepel fijngehakte verse dille, plus wat extra
2 tablespoons pomegranate molasses

 

1. Verwarm de oven voor tot 180C. Doe de aubergine stukjes in een kom en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, meng goed om. Doe de aubergine stukjes in een ovenschaal, maar laat ruimte over voor de poussins. Wrijf wat olie op de poussins, en besprenkel met wat allspice, zout en peper. Doe in de holte van de pousssins een laurierblaadje en rooster 35 minuten. (Leave to cook for about 10 mins before you start the pilaf so they are ready at the same time.)

2. Maak de pilaf: verhit de resterende 1 eetlepel olie in en medium grote pan en bak de ui in ca 5-8 minuten goudbruin. Voeg de rijst en pijnboom pitten toe, meng goed door, voeg de overige kruidentoe, inclusief 1/4 theelepel allspice. Giet de bouillon erbij, voeg de krenten toe, leg een deksel op de pan en laat ca 7 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en hou warm.

3. Ondertussen, als de poussins 35 minuten geroosterd zijn, besprenkel dan met de +++ pomegranate molasses+++++ zet de schaal weer terug en laat nog ca 10 minuten of tot de poussins en aubergines gaar zijn.

4. Hou de poussins warm om te rusten terwijl u de aubergines aan de pilaf toevoegd. Serveer de poussins heel of in delen samen met de pilaf. Bestrooi met de dille en mintblaadjes en evt wat sumac.

5. - 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten