dinsdag 2 december 2014Poussins:
1/4 cup extra-virgin olijfolie, plus wat extra
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel zout
1 eetlepel lichtbruine suiker
1 limoen, dun gesneden
8 takjes rozemarijn
8 takjes tijm
8 sprietjes dragon
4 tenen knoflook, geplet
4 poisssins (piepkuikens)
vers gemalen zwarte peper

Salsa verde:
1 grote jalapeño peper
2 cups verse platte peterselie blaadjes
1/2 cup bassilicum blaadjes
1/4 cup kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
3 eetlepels limoensap
1 eetlepel oregano blaadjes
8 ansjovis filets, uitgelekt
6 cornichons
2 tenen knoflook
1 cup extra vierge olijfolie
zout
vers gemalen witte peper


1. Marineer de poussins: in een kleine kom, klop de 1/4 cup olijfolie, met het limoensap, sout en suiker tot een marinade. Verdeel de marinade over 2 plastic zakken. Voeg de limoen plakjes, takjes met kruiden en knoflook toe aan de twee zakken. Vlinder de poussins, en doe in elke zak 2 poussins. Meng goed om en lat ca 45 minuten marineren.

2. Maak onder tussen de salsa verde: Rooster de jalapeño boven een gasvlam tot deze zwart is geblakerd, oe dan direct oven in een plastic zak, sluit deze en laat in de zak afkoelen. Verwijder het zwarte vel, verwijder de zaden en voeg toe aan een keukenmachine. Voeg alle overige ingredienten toe van de salsa verde behalve de olie,zout en peper. Pulse de keukenmachine tot alles fijngehakt is, voeg dan 1 cup olijfolie toe en pulse tot het goed vermengd is. Breng op smaak met zout en peper en bewaar in een kom.

3. Verhit de grill of bbq: Haal de poussins uit de marinade en verwijder de kruiden, knoflook en limoen. Dep de poussins droog, bestrijk met olijfolie, en bestrooi met wat zout en peper.Grill de poussins in ca 25-30 minuten goudgeel en gaar (afhankelijk van de grote). Laat de poussins ca 10 minuten rusten en serveer met de salsa verde.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten