vrijdag 26 december 2014


Voor 4 personen:

185 gram tonijn in chilli olie in blik, uitgelekt en olie opgevangen,
3 ansjovis filets, uit blik,
250 gram roomkaas, klein gesneden,
2 eetlepels citroensap,
2 eetlepels olijfolie, extra virgine,
Zeezout,
Zwarte peper, versgemalen,
Dukkah, Egyptisch kruidenmengsel; om mee te garneren,
Pita, of zuurdesem stokbrood; om mee te dippen
Partjes citroen, om erbij te serveren


1. Doe de tonijn, ansjovisfilets, roomkaas, citroensap en olijfolie, zout en peper naar smaak in een blender of keukenmachine, en meng 3-4 minuten tot het een zangt cremig mengsel is. Zet 1 uur in de koelkast of net zolang tot het koud is. Lepel de dip op een bord, besprenkel met de chillie olie, en besprenkel met de dukkah.

2. Serveer met pita of Zuurdesembrood en citroenpartjes.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten