zondag 28 december 2014Klassieker is bijna onmogelijk: echte confit de canard - in ganzenvet gesmoorde tamme eendenbout.  Niet het meest allerlichtste eten dat we kennen, maar daar staat tegenover dat een klein beetje al meer dan genoeg is om van een hemelse voldoening te genieten. Confit de Canard is ook in potten te verkrijgen, maar je zou het echt eens zelf moeten maken, dan pas proeft je echt het verschil, en dan kunt u erover meepraten, en dan weet u, de volgende keer dat u in de Frankrijk op vakantie bent, wat u mag verwachten als u het bestelt in een restaurant.

4 eendenbouten
500 gram ganzenvet
4 jeneverbessen
2 tenen knoflook
1 takje verse rozemarijn
1 takje verse tijm
zout & peper

Laat het ganzenvet op heel zacht vuur langzaam smelten in een grote braadpan. Voeg de knoflook, de tijm, de rozemarijn en de jeneverbessen toe. Roer even om. Nu de eendrnboutjes  erbij en ca 2,5 uur heel zachtjes laten stoven. Haal de eend voorzichtig uit de lan en leg deze in een terrine, giet het vet door een zeef er overheen. Laat afkoelen en zet tenminste een week goed afgedekt in de koelkast.

Voor dat je de confit serveert, verwarm het vet een beetje, zodat je makkelijk de eend eruit kunt vissen. Leg de eend op een bakplaat en laat hem in de oven om een krokant korstje te verkrijgen.

Serveer met een lekkere puree en bv spruitjes, of zoals in de Elzas met coucrouteTagged:

0 reacties:

Een reactie posten