vrijdag 5 december 2014




--------------------------------------------------------------------------------

Recipe By: Donna Hay
Serving Size: 2

Ingredients:

600 gram  rib-eye steak, op kamertemperatuur,
Olijfolie,
Zeezout,
Zwarte peper, versgemalen,
Porcini en portboter:
10 gram  gedroogde eekhoorntjesbrood,
80 ml kokend water,
2 Franse chalotten, fijn gesneden,
125 ml port,
125 gram  gram boter, zachte,
1 eetlepel platte peterselie, fijn gesneden,
1 eetlepel tijm, fijn gesneden,
Zeezout
Zwarte peper, versgemalen,

Directions:

1.  Doe het eekhoorntjesbrood in een kom met kokend water en laat 10 minuten weken. Knijp het na 10 minuten uit en vang het vocht op, en houd het vocht apart.

2. Snijd het eekhoorntjesbrood fijn. Giet het gereserveerde vocht samen met de paddenstoelen, ui en port in een kleine sauspan op een medium hoog vuur  en breng aan de kook.

3. Laat 6 -7 minuten koken tot het vocht bijna verdampt is. Giet het over in een kom en laat het een beetje afkoelen. Voeg de boter, peterselie en tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Leg de boter in het midden van een stuk bakpapier, en rol het tot een worst van 20 cm. Rol het bakpapier open en verpak het in plasticfolie. En leg het minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

4. Verwarm de oven voor op 200C graden. Kwast de steak in met olijfolie en besprenkel met zout en peper. Verhit een braadpan die ook in de oven kan, op hoog vuur en bak de steak 3-4 minuten aan elke kant.

5. Zet de pan in de oven en bak ongeveer nog 15 minuten voor een medium rare steak. Dek dan het vlees af met aluminiumfolie en zet 6-8 minuten opzij.

6. Snij de boter, en serveer bij de steak.

7. Je kunt de boter 2 maanden in de vriezer bewaren.

8. ---------

9. Knapperig gebakken boerenkool, sjalotten en aardappels

10. 400 gram kruimelige aardappels; geschild en gesneden, 40 gram boter; ongezouten, 1 eetlepel olijfolie, Zeezout, Zwarte peper; versgemalen, 6 Franse sjalotten; gepeld, 100 gram boerenkool; stelen verwijderd en grof gehakt,

11. Doe de aardappels in een pan met koud en gezouten water. En breng op hoog vuur aan de kook, en laat 5 minuten koken. Giet af, laat uitlekken en zet apart.

12. Verhit de boter  en olie in een bakpan op medium hoog vuur. Voeg de aardappels, zout en peper en bak ongeveer 10 minuten terwijl je de aardappels zo af en toe even keert.

13. Voeg de sjalotten toe en bak ze 5 minuten mee of tot de aardappels goudbruin gebakken zijn, en de ui zacht is.

14. Draai het vuur hoog, voeg de boerenkool toe en bak nog 3 minuten of tot dat de randjes van de boerenkool knapperig beginnen te worden. 

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten