dinsdag 6 mei 2014




1 eetlepel plantaardige olie
500 gram  rundergehakt
1 grote ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 eetlepel geraspte gemberwortel
2 eetlepels hete currypoeder
1 grote aardappel, in stukjes van 3 cm gesneden
2 wortels in stukken van 3 cm gesneden
1 eetlepel tomaten purée
500 gram  groentenbouillon
basmatirijst
verse koriander, fijngehakt
mango of lime chutney om erbij te serveren


1. Verhit 1 eetlepel van de olie in een grote pan. Voeg het gehakt toe, breng op smaak met zout en peper en bak het goudbruin en rul. Haal het gehakt uit de pan en hou apart.

2. Verhit de resterende olie en bak de ui, knoflook en gember in ongeveer 7-8 minuten goudbruin en zacht. Voeg de currypoeder, aardappel en wortels toe en laat nog even meebakken. Meng de tomatenpuree met de bouillon door het vlees en laat nog 20 minuten stoven tot de aardappels en worteltjes gaar zijn. Serveer met basmati rijst,verse koriander en mango of limoenchutney.


Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten