zondag 11 mei 2014



2 eetlepels olijfolie
3 sjalotjes, fijngehakt
4 kippenpoten
300 ml kippenbouillon
2 tenen knoflook, gepeld en heel gelaten
enkele takjes citroentijm
400 gram  cherrytomaatjes
3 tomaten, in vieren gesneden
400 gram  cannelli bonen, afgespoeld en uitgelekt
1 groene peper, ontzaad en fijngehakt
200 gram  snelkook polenta
100 gram  geraspte parmezaansekaas, geraspt
1 klontje boter
1 klein bosje basilicum, blaadjes eraf geplukt en gescheurd om erbij te serveren


1. Verwarm de oven voor tot 190C. verhit 1 eetlepel van de olie een een vuur en ovenvaste schaal op mediumhoog vuur. Voeg de sjalotjes toe en laat zachtjes bakken tot de ui zacht is geworden, haal de sjalotjes uit de schaap en hou apart. Bestrooi de kip met zout en peper en bak in de resteren de olie goudbruin. Voeg de sjalotjes weer toe, giet de bouillon en de  knoflook, tijm, tomaten, bonen en chilipeper erbij. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan (of dek af met aluminiumfolie), en zet ca 30 minuten in de oven, of tot de kip gaar is geworden. Haal het deksel van de pan en laat de saus evt in ca 10 minuten inkoken.

2. Kook de polanta volgens gebruiksaanwijzing van het pak, roer de boter en parmezaansekaas erdoor. serveer de kip bestrooid met de basilicum en de polenta.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten