dinsdag 13 mei 2014
6 grote eieren
750 ml bietjessap (geen mix of smoothie)
3 snede witbrood
2 eetlepels olijfolie
200 gram pancetta of ongerookte bacon plakjes
175 gram slamix (liefst zachte slablaadjes)
250 gram gekookte bietjes, in blokjes gesneden
3 sjalotjes, fijngehakt
Dressing:
2 tenen garlic, gepled
1 eetlepel Dijon mosterd
2 theelepels English mustard poeder
4 eetlepels witte wijnazijn
4 eetlepels extra virgin olive oil
snufje zout


1. Doe de eieren in een grote pan met koudwater en breng aan de kook. Als het water kookt, haal de pan van het vuur en zet een keukentimer op 8 minuten als de eieren uit de koelkast komen en waren ze al op kamertemperatuur zet dan de timer op 7 minuten. Spoel de eieren dan af met koudwater. Pel de eieren. Doe de eieren in een glazen kom en bedek geheel met het bietensap, zet 2 uur in de koelkast. Haal de eieren uit het sap tot gebruik.

2.  Verwarm de oven voor op 200C. Snij het brood in blokjes, meng het met olijfolie en wat zout. Bak het ca 10-12 minuten goudbruin en krokant.

3. Doe de pancetta in een pan op medium hoogvuur, en bak goudbruin en krokant. Haal uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Giet het vet uit het spek in een potje met deksel met de overige dressing ingredienten, doe het deksel erop en schud tot een mooie dressing.

4. Meng de sla, croutons, pancetta, bietjes en sjalotje met de dressing op een saladeschaal tot een mooie salade. Halveer de eieren en voeg deze toe aan de salade. Serveer

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten