maandag 26 mei 2014


2 eetlepel plantaardige olie
1 rode ui; fijngesneden
1 teaspoon komijnzaad
1 teaspoon mosterdzaad
1 eetlepel currypoeder
100 gram linzen (rood, groen of een mengsel)
2 medium grote zoete aardappels
500 ml plantaardige bouillon
400 grams tomatenblokjes uit blik
400 grams kikkererwten uit blik; af gespoeld en uitgelekt
Handje verse koriander (optioneel)
naturel yoghurt en naanbrood voor erbij te serveren.


Verwarm de olie in een grote pan, voeg de ui toe en laat in enkele minuten
zacht worden. Voeg de kruiden toe en laat nog 1 minuut mee bakken, voeg dan
de linzen, zoete aardappel, bouillon en tomatenblokjes toe.

Breng aan de kook, leg een deksel op de pan, en laat ca 20 minuten stoven
of tot de linzen en aardappels gaar zijn. Voeg de kikkererwten toe, en laat
even meewarmen.

Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met koriander naar smaak en
serveer met de yoghurt en naanbrood.

Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten