vrijdag 23 mei 2014



 Colombo is een kruidenmengsel uit het caraibisch gebied vergelijkbaar met kerrie. Zoals kerriepoeder, het bevat kurkuma, Spaanse pepers en koriander. In tegenstelling tot kerriepoeder, het bevat ook een hoog percentage van mosterdzaad, kruiden (tijm, oregano, laurier en salie) en, in sommige versies, anijs of fenegriek. Piment wordt ook soms toegevoegd aan de mix. Het resulterende mengsel is meer aromatisch dan vurig.

1 portie marinade voor vlees en gevogelte*
4 kippenpoten
2 eetlepels zonnebloemolie
1 takje platte peterselie, grof gehakt
2 tenen knoflook, grof gehakt
wat geraspte gemberwortel
2 sjalotten, grof gehakt
1 berlangere, (lange aubergine)
zout
vers gemalen zwarte peper
3 takjes tijm
1 snufje kardemompoeder
1 blaadje laurier
80 gram  West-Indische Columbopoeder
1 snufje kaneelpoeder
2 eetlepels maizena

1. Marineer de kippenpoten 2-3 uur in de koelkast

2. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Schep de uitgelekte kippenpoten in de zeer hete olie. Schep goed om en voeg de peterselie, de knoflook, de gemberwortel, de sjalot en de belangere toe. laat met het deksel op de pan op halfhoog vuur nog 20 minuten stoven. Schep de kippenpoten uit de pan.

3. Roerde saus door een zeef en schep terug in de pan. Bind de saus met de aangeroerde maïzena. Serveer warm, gegarneerd met tijmblaadjes.



*Marinade Voor Vlees En Gevogelte

1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
snufje komijnpoeder
zout
vers gemalen zwartepeper
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels wittewijnazijn

Directions:

Snijd het vlees of gevogelte dat gemarineerd moet worden in stukken of blokjes en schep ze in een hoge kom. Voeg de ui, de knoflook en het komijnpoeder toe. Bestrooi met zout en peper. Giet de olie en de azijn in de kom. Schep goed om en zet de afgedekte kom 2-3 uur voor de bereiding in de koelkast om het vlees of het gevogelte te laten marineren 

Notes: voor 1 kg vlees of gevogelte
bereidingstijd ca 10 minuten



Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten