zaterdag 10 mei 2014Dit gerecht is echt doodeenvoudig om te maken, maar het wordt aan tafel altijd met veel enthousiasme ontvangen. de bereidingswijze is typisch Kantonees


5 lente-uien
1 stukjes  a 50 gram gember
1 zeebaars , ontschubd en schoongemaakt, met kop er nog aan
zout
1 eetlepel shaoxing rijstwijn
3 eetlepels lichte Chinese sojasaus
4 eetlepels plantaardige olie1. Snijd de lente-uien in stukken van 3 cm en dan in flinterdunne reepjes. Was en schil de gember. Bewaar de schil en de knobbelige delen. Snijd de geschilde gember in lange, fijne reepjes.

2. Spoel de vis af onder koud water en dep hem goed droog. Maak in de breedte drie of vier evenwijdige, schuine inkepingen  aan beide kanten van de vis. Werk daarbij vanaf de kop en snijd in het dikste gedeelte van het vlees, ter hoogte van de ruggengraat. Wrijf de binnen-en buitenkant van de vis in met wat zout en de shaoxingwijn. Kneus de bewaarde schil en de knobbelige delen van de gember en ook een van de overgebleven lente-uien; doe dit met de vlakke kant van een hakmes. Vul de buikholte van de vis hiermee. Laat de vis 100-15 minuten marineren.

3. Giet vrijgekomen vocht af en dep de vis droog. Scheur de laatste lente-ui in 2-3 stukken en leg deze in het midden van de schaal waarop je de vis gaat stomen. leg de vis op de lente-ui.

4. Stoom de vis 10-12 minuten op hoogvuur tot hij net gaar is. Controleer dit door een eetstokje in het dikste deel van het vlees te steken, vlak achter de kop. Het vlees moet makkelijk van de ruggengraat loskomen. Leng de sojasaus aan met 2 eetlepels heet water als de vis bijne gaar is.

5. Leg de vis op een serveerschaal. Verwijder de gember en lente-ui uit de buikholte en uit het kookvocht. Strooi de reepjes gember en lente-ui over de vis. Verhit de olie in een wok of een kleine pan op hoogvuur. Als de olie begint te roken, giet je hem over de reepjes gember en de lente-ui. Hierbij moet alles hevig gaan sissen. Giet de aangelengde sojasaus rond de vis en serveer direct.


Bron: De Echte Chinese Keuken thuis


Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten