woensdag 7 mei 2014



rasp en sap van 1 limoen
2 theelepels grove mosterd
1 eetlepel heldere honing
2 zalmfilets
2 theelepels olie
5 bosuitjes
175 gram  gekookte bietjes, in blokjes gesneden
250 kant en klare (de snelklaar versie) Puy linzen
10 basilicumblaadjes
2 handjes rucola


1. Verhit de grill in de oven tot hoog, en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de limoen rasp en sap, mosterd en honing. Leg de zalm op de bakplaat, bestrijk met wat van de dressing, grill ca 5-7 minuten.

2. Ondertussen: verhit de olie in een wok en bak de bosui en de bietjes. Verwarm de linzen met 4 eetlepels water, doe de deksel op de pan en laat ca 2 minuten verwarmen. Doe de linzen en het bietjesmensel in een kom, giet de resterende dressing erbij. Verdeel de rucola en basilicum over twee borden. Bestrooi met de linzen en bietjes. Serveer de zalm erop.

3. Variatie: Vervang de zalm met 4 makreel filets, en voeg 1 in partjes gesneden (en zonder het velletje) toe aan de salade.




Tagged:

0 reacties:

Een reactie posten